Design a site like this with WordPress.com
Get started

Terugblik op 2022 en een lekker zoet recept

De laatste blog van het jaar alweer, wat is de tijd omgevlogen. Vele van jullie zullen deze dagen vieren in samenzijn met je dierbaren en geliefde. Lekker eten, drinken en gezelligheid. Met het oud en nieuw in het zicht komt de laatste dag van dit jaar snel dichtbij.

Ik kijk terug op een mooi jaar, waarin ik vele nieuwe producten en bedrijven heb leren kennen, unieke recepten (soms in samenwerking) heb mogen creëren, interessante blogs heb kunnen schrijven, mijn bak skills weer een level hoger heb kunnen brengen, ik een deelnemer was van de voorrondes van Heel Holland Bakt, en ik weer mee mocht doen met diverse leuke (taart) wedstrijden. Ik viel zowaar nog in de prijzen, met o.a. een award voor een gedecoreerd koekje, een categorie waarin ik nooit eerder in mee heb gedaan en een bronzen prijs voor mijn Tasmanian Devil 3d taart van de Looney Tunes. Ook mocht ik leuke tutorials en recepten maken voor diverse magazines en dat leverde weer mooie publicaties op. Ook creëerde ik een nieuwe logo en heb ik mijn boek een laatste maal aangepast naar mijn wens. Ik ben met vele uitdagingen geïnspireerd, en ontzettend gegroeid als “professional”, maar ook als mens.

Mocht je nog een lekker recept zoeken voor deze feestdagen, dan kan ik je mijn recept van crème brûlée erg aanraden:

Wat heb je nodig: 250 ml slagroom, 250 ml volle melk, 1 groot vanille stokje, 2 eieren, 80 gram kristalsuiker, lichtbruine basterdsuiker, een brander, een ovenschaal en 2 oven bestendige schaaltjes.

Breng de slagroom met de melk aan de kook en schraap het merg van het vanille stokje eruit. Voeg dit hierbij. Splits de eieren en klop de eigelen op met de kristalsuiker. Haal de pan van het vuur en schenk het kokende mengsel hierbij. Roer goed door. Je zult zien dat het wat dikker word.

Schenk uit in de schaaltjes en zet in de ovenschaal. Vul deze schaal voor de helft met water en zet in de oven voor 30 minuten op 145 graden, net iets boven het midden van het rooster. Je ziet dat het gaar is als de bovenkant wat is gestold, maar het nog wel een beetje “wiebelig “is. Laat minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast.

Strooi de lichtbruine basterdsuiker over de schaaltjes en laat deze met een brander karamelliseren. Zalig!

Ook voor het nieuwe jaar heb ik weer leuke samenwerkingen op de planning staan, lekkere recepten om te creëren, zal ik mij weer inschrijven voor leuke wedstrijden, en wellicht als ik de tijd kan vinden, zal ik nog leuke beurzen bezoeken. Er komen weer tutorials en ik ga mij iets meer proberen te focussen om wat meer op mij YouTube kanaal te plaatsen. Ook heb ik een heel lang to do/try lijstje met allerlei gave taarten en baksels die ik allemaal nog uit wil proberen. Ik kom nu al tijd te kort!

Ik zou het heel leuk vinden als je me volgt op mijn socials, en je je inschrijft op mijn nieuwsbrief op deze pagina. Ik wil jullie allemaal bedanken voor alle support van afgelopen jaar en ik wens je alle goeds voor 2023!

Liefs, Pien

Advertisement

Published by pienpunt

Cake artist🔥Top 10 of Great British Cake Decorators 2017🏅🍰🍭 📷and blogger #cake🎂& #food 🥘 💡Recept ontwikkeling 💡Workshops & more 💡Samenwerken?👉 stuur een bericht

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: